Agroforestry är ett samlingsnamn på odlingssystem där träd och buskar odlas tillsammans med andra grödor, ibland även i kombination med djur.

I föreningens stadgar skriver vi:
Med agroforestry menas integrering av vedartad vegetation med andra grödor och/eller djur på samma mark.

Det är en direkt översättning av den formulering som använts av den europeiska paraplyorganisationen för agroforestry (EURAF). Det finns flera svenska översättningar av ordet agroforestry, bland annat trädjordbruk och skogsjordbruk. Föreningen Agroforestry Sverige har inte tagit ställning för någon specifik svensk term.

Det finns flera andra mer utförliga definitioner som används i olika forskningssammanhang. Det finns också flera olika system för att kategorisera olika sorters agroforestrysystem.

Här är en poster om agroforestry i Sverige som vi gjorde till EURAF konferensen 2016.

Aktuellt

 • Välkomna på årsmöte söndag 7 april

  Söndag den 7:e april kl 13-15 kommer Agroforestry Sverige att hålla sitt årsmöte på Stockholms universitet. Vi kommer att gå igenom året som gått och planerna för det nya året, i aktiviteter och ekonomi, samt välja ny styrelse. Om ni har några motioner att lämna in så tar vi gärna emot dessa, senast 24:e mars.

  Utöver detta så har vi ytterligare två punkter på schemat:

 • - Filmaren Maja Lindström visar ett avsnitt av sin dokumentärfilm om agroforestry som hon är i färd med att färdigställa. Filmens fokus är agroforestry-system i Europa och Sverige.
 • - Christina Schaffer visar skogsträdgårdsodlingen på universitetsområdet som vuxit fram i samband med studenters arbete på en sommarkurs i stadsodling som pågått sedan 2012.
 • Plats: Sal U13 entréplanet, Geovetenskapens hus, Hus U, Stockholms universitet
  Svante Arrhenius väg 8, Stockholm.
  Ligger nära t-banestationen Universitetet, 5 min från T-centralen, linje 14 mot Mörby Centrum

  Se karta och vägbeskrivning https://www.natgeo.su.se/om-oss/hitta-till-oss

  Du behöver inte vara medlem för att komma på mötet, men måste vara det för att kunna rösta.

  Eftersom flera personer lämnar styrelsen i år behöver vi fylla på med nya personer. Kan du tänka dig att vara med i styrelsen, vänligen kontakta valberedare Christina Schaffer, christina.schaffer@natgeo.su.se, tel 070-1739597. Om du har några frågor om att sitta i styrelsen kontakta Elsa Lagerqvist: elsa.lagerqvist@slu.se, tel 076-7861233. • 16-17 November 2017 - Den tredje nationella agroforestrykonferensen

  Stort tack till alla er som bidrog till att göra årets konferens till den bästa hittills. Vi är glada över att arbetet med agroforestry i Sverige har tagit flera stora kliv framåt.

  Här finns lite material från konferensen, mer kommer både här och på vår Facebooksida

Vår förening

Föreningen Agroforestry Sverige bildades den 27:e februari 2016.

Agroforestry Sverige ska jobba för att utveckla och sprida agroforestry i landet, allt från den lilla skogsträdgården till odlingar på åkermark, betesmarker eller i skogen. Föreningen ska också vara en plattform för nätverkande. Lokalt, nationellt och internationellt.

Här på föreningens hemsida kommer ni framöver kunna läsa mer om agroforestry i Sverige och vad som händer inom området, både nationellt och internationellt. Här kan man även hitta stadgar, information om styrelsemedlemmarna och information om medlemskap.

Vi i styrelsen ser fram emot att samla och sprida kunskap om och jobba för att utveckla agroforestry i Sverige tillsammans med er!

Vid frågor, idéer och önskningar kan vi kontaktas via info@agroforestry.se

Styrelse

 • Linnéa Asplund, Uppsala
  Kassör
  0704-881228
 • Elsa Lagerquist, Uppsala
  Infoansvarig
  0767-861233
 • John Gustafsson, Uppsala
  0705-812971
 • Oscar Franzén, Enköping
  0705-734323
 • Karin Höök, Uppsala
  0702-802825

Dokument

Bli medlem

Swisha medlemsavgiften på 100 kr per år till nummer 123 527 60 43. Skriv din adress och e-post som meddelande.

Du kan också sätta in pengarna på vårt bankgiro 412-9540. Skriv ditt namn, telefonnummer och e-postadress i meddelandet.

Får dina personuppgifter inte plats när du betalar så använd det här formuläret.

Vill du stödja föreningens arbete får du gärna betala en högre medlemsavgift.

Organisationer och företag kan också bli medlemmar och betalar då minst 500 kr per år i medlemsavgift.

European Agroforestry Federation (EURAF)

Som medlem i Agroforestry Sverige kan du också bli medlem i den europeiska agroforestryföreningen EURAF.

EURAF jobbar med lobbying på EU-nivå och nätverkande dels genom forskning men också genom konferenser, workshops och studiebesök.

Medlemskapet i EURAF kostar 10 EURO, om du vill bli medlem i EURAF så lägg till det aktuella värdet i SEK för detta medlemskap i din inbetalning så får du även medlemskap i EURAF och stöttar deras arbete.

Mer information om EURAF finns på deras hemsida.

Vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om agroforestry i Sverige och världen direkt till din e-post

* obligatoriskt

Arkiv